Stötvåg

Vad är stötvåg? Vad behandlas med stötvåg?

 

Stötvågsbehandling (Shockwave Therapy) är en vetenskapligt beprövad metod för effektiv behandling av bl a kronisk smärta i bl a leder, senor och muskler. Vi på Backbone sätter en ära i den manuella behandlingen och har aldrig känt behov av elektriska hjälpmedel men stötvågsbehandling är synnerligen bra och fungerar för såväl skador från elitdrottande som kroniska senbesvär uppkomna på kontoret. Inom toppidrotten har stötvågsbehandling använts under tiotalet år och det har idag spritt sig till allt fler människor.

FÖR VAD

Axelsmärta, kalkaxel, tennis- och golfarmbåge, hälseneinflammation hälsporre, löparknä, hopparknä, höftsmärta, benhinneinflammation, kronisk ljumsksmärta, mortons tå, triggerpunkter…

FÖR VEM

För alla som inte är gravida, äter blodförtunnande, har cancer, är blödarsjuka eller har pacemaker. 

HUR GÅR DET TILL

Som alltid gäller rätt diagnos först och vi på Backbone behandlar därefter som regel både manuellt (“vanlig” naprapatbehandling) och med stötvågsbehandling. Stötvågsbehandlingen i sig tar 5-10 min och normalt räcker 3-5 behandlingar med ca en veckas mellanrum.

PRISET

En stötvågsmaskin är en tung investering för en liten klinik och vi lägger därför på en mindre avgift på ordinarie behandlingspris.

FORSKING

Förutom de kliniska briljanta resultaten är detta naturligtvis del i framgången. 

PRIS

810 kr (undersökning, stötvågsbehandling och fullständig naprapatbehandling)